Letsel
Door een ongeluk kun je diverse soorten letsels oplopen. Gelukkig lukt het vaak om volledig te herstellen, maar het wil helaas ook voorkomen dat er sprake is van blijvend letsel. Soms is het onzeker wat de gevolgen op de langere termijn zullen zijn. Het soort letsel dat je hebt opgelopen kan diverse gevolgen hebben voor werk en privé. Dit kan voor jou en jouw omgeving erg ingrijpend zijn.
Moet ik goed onderzoek laten doen naar mijn letsel?
Daarom is het altijd verstandig om goed uit te laten zoeken wat voor soort letsel je hebt opgelopen als gevolg van een ongeval. Een deskundige letselschadeadvocaat vraagt altijd informatie op bij jouw artsen wanneer het vermoeden bestaat dat er sprake is van blijvend letsel. Deze informatie wordt vervolgens beoordeeld door ervaren en deskundige artsen. Op die manier kan het letsel dat je hebt opgelopen goed in kaart worden gebracht. Ook kan dan op zorgvuldige wijze rekening worden gehouden met jouw situatie en toekomst.
Krijg ik hulp als ik beperkt ben geraakt door een ongeluk?
Wanneer je door een ongeluk lichamelijk beperkt bent geraakt dan is het soms noodzakelijk om hulp in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken of begeleiding en vervoer. Misschien kun je hulp krijgen van familie en/of vrienden. Als dit niet kan, dan is het misschien nodig om via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hulp in te schakelen. De Wmo kan alleen in sommige gevallen niet voldoende hulp bieden, waardoor je via andere wegen hulp moet inschakelen. Al met al kan er een hoop op jouw pad komen, terwijl jij je juist wilt richten op jouw herstel. Een advocaat met jarenlange ervaring op het gebied van letselschade weet hoe de hazen lopen. Die is in staat om direct de juiste wegen te bewandelen.
Wat als ik niet meer kan werken door een ongeval?
Het kan soms voorkomen dat je niet meer kunt werken door het letsel dat je hebt opgelopen. Als geen ander beseft een deskundige letselschadeadvocaat dat dit stress en onzekerheid met zich meebrengt. Ook hiervoor kan hulp worden ingeschakeld om jou er weer bovenop te helpen. Bijvoorbeeld de inschakeling van een arbeidsdeskundige die gespecialiseerd is in het begeleiden van slachtoffers van ongevallen. Ondertussen zorgt de advocaat ervoor dat jij een vergoeding ontvangt voor het verlies aan inkomsten.
Hoe zit het met de kosten en de toekomst?
De kosten die gepaard gaan met de inschakeling van hulp komen voor vergoeding in aanmerking wanneer iemand aansprakelijk is voor de situatie waarin je terecht bent gekomen. Dat geldt ook voor het geval het risico op een ongeval door een verzekering wordt gedekt (denk aan een schadeverzekering inzittenden). Is het onzeker of je (extra) hulp nodig hebt in de toekomst? Dan zal de advocaat op advies van de ingeschakelde arts(en) hier rekening mee houden.